Kuka olen?

Vaikuttaja tekijä ja kunnanvaltuutettu Hollolasta.

Olen Lahdessa syntynyt, mutta lähes koko ikäni Hollolassa asunut perheenisä ja yrittäjä. Asun Hollolan Soramäessä, vaikka Vesalan kylä lukeekin taloni sijaintina tontin papereissa. Elantoni saan kahden yrityksen pyörittämisestä. Päätyönäni johdan Lahden vanhinta ja nopeimmin kehittyvää markkinointi- ja mainostoimisto Adpro Oy:tä. Sen lisäksi omistan ja johdan vaimoni Päivin kanssa, Hollolassa kotipaikkaa pitävää, Päävalmentaja Oy:tä. Päävalmentaja toteuttaa yrityksille ja yhteisöille myynnin, asiakaspalvelun ja myynnin johtamisen valmennuksia.

Yrittäjällä ei liikaa vapaa-aikaa ole, mutta silloin kun sitä on, niin käytän sen varsin pitkälti kotioloissa. Tykkään nikkaroida puusta kaikenlaista ja omakotitalossa riittää aina jotain pientä remontoitavaa. Kävelylenkit ja pienet retket luonnon helmassa rentouttavat mukavasti. Hollolassa on erinomaiset mahdollisuudet kaikenlaiseen liikkumiseen ja luontoretkeilyyn.

Kunnallinen päätöksenteko vaatii yhä enemmän uusia, luovia ajatuksia. Jos päättäjinä ovat aina samat henkilöt, niin kuinka päätösten kuvitellaan muuttuvan?

Olen aina ollut varsin aktiivinen myös oman työni ohessa ja sen ulkopuolella. Toimin tällä hetkellä Hämeen Kauppakamarin digivaliokunnan puheenjohtajana, Lahden Yrittäjien hallituksen jäsenenä, LADECin ”Verkkokauppa kiitoon”-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana, sekä liikekumppanina ja konsulttina kansainvälisessä BNI (Business Network International) -organisaatiossa. Viime vuonna toimin vielä myös Lahden Nuorkauppakamarin hallituksen neuvonantajana, mutta sen työn jätin jo nuorempien hoitoon.

Kuntavaikuttamiseen minua on pyydetty mukaan jo noin viiden vuoden ajan, mutta en ole aiemmin kokenut olevani valmis siihen. Olen toki seurannut Hollolan ja muiden kuntien talouden sekä yhteiskuntarakenteen kehittymistä. Kunnat ovat tiukilla ja niin ovat päätösten tekijätkin. Kunnallinen päätöksenteko vaatii yhä enemmän uusia, luovia ajatuksia, Jos päättäjinä ovat aina samat henkilöt, niin kuinka päätösten kuvitellaan muuttuvan? Siksi olen ehdolla, tuorein ajatuksin, mutta pitkällä vaikuttamiskokemuksella. Olen neuvottelemisen ammattilainen ja osaan perehtyä asioihin sekä perustella oman kantani. Minulla on runsaasti näyttöä siitä kuinka asiat muutetaan puheista teoiksi. Siksi uskallan nimittää itseäni vaikuttavaksi tekijäksi.